Op 14 december is de Vlaamse schrijver Erwin Mortier te gast in Boek & Meester. Hij vertelt over Boeken van de troost.

Interviewer: Ernest van der Kwast.

Tien jaar geleden schreef Erwin Mortier de bekroonde roman Godenslaap, gevolgd door De Spiegelingen. Hélène, het hoofdpersonage uit Godenslaap, en haar broer Edgard, uit De Spiegelingen, hebben beiden hun hart aan dezelfde man verloren, en hij aan hen. Voor het eerst komt deze man nu zelf aan het woord, in de brieven die hij aan zijn twee geliefden heeft geschreven. Boeken van de troost is de ontmoeting tussen twee romans over levens die door de Grote Oorlog voorgoed met elkaar vervlochten raken, maar vooral neemt Erwin Mortier ons mee in een sensitieve en sensuele wereld die van alle tijden is, en die hij op sublieme wijze voelbaar maakt.

Erwin Mortier debuteerde in 1999 met de zeer succesvolle roman Marcel. Zijn tweede roman, Mijn tweede huid werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en De Gouden Uil. Voor zijn roman Godenslaap (2008) ontving Mortier de AKO Literatuurprijs, en ook Gestameld liedboek. Moedergetijden (2011) ontving lof en prijzen in binnen- en buitenland.

‘Om het decennium Godenslaap te vieren – en omdat de oorlog precies een eeuw geleden ten einde kwam – besliste Mortiers uitgeverij Godenslaap en De Spiegelingen in één band uit te brengen, waarna de schrijver er nog eens een heuse verjaardagsstrik omheen knoopte, een brievennovelle waarin Matthew zelf aan het woord komt en die de twee romans als de handen van een biddend mens in elkaar laat vouwen.’ – De Morgen

Boek en Meester #22

Erwin Mortier

Datum
vrijdag 14 december 2018
Locatie
Theater Rotterdam (Witte de With)
William Boothlaan 8
3012 VJ Rotterdam
Routebeschrijving
Aanvang
20.15 uur
deuren open: 19.45 uur
Entree
€ 10
Bestel kaartjes

Mede mogelijk gemaakt door

Onze partners