Op 22 maart is schrijver P.F. Thomése te gast in de eerste editie van een gloednieuw seizoen van Boek & Meester. Hij vertelt over zijn nieuwe roman Ik, J.Kessels.

Interviewer: Ernest van der Kwast.

P.F. Thomése is een van de veelzijdigste schrijvers van ons taalgebied; romancier, essayist, polemist, verhalenverteller. Een taalvirtuoos in elk genre dat hij beoefent. Hij won onder meer de AKO Literatuurprijs en de Bob den Uylprijs, en zijn werk is in meer dan twintig talen vertaald. Thomése overrompelde critici en lezers met het aangrijpende egodocument Schaduwkind, zijn vunzig-vrolijke humor in de J. Kessels-romans en DWDD Boek van de Maand De onderwaterzwemmer.

P.F. Thomése overkomt het. Hij verliest niet alleen zijn soulmate, maar ook zijn favoriete personage, de legendarische J. Kessels, met wie hij samen zo vele avonturen beleefde van Tilburg tot Hamburg, van New Orleans tot aan de San Francisco Bay. En weer terug. Ontgoocheld besluit hij om nooit meer een letter aan hem te wijden. Zijn ex-beste vriend zelf dacht er dus anders over. Ik, J. Kessels: het ware verhaal.

‘Een stem waarvan we er maar héél weinig in de Nederlandse literatuur vinden.’ –  Pieter Steinz over J. Kessels

Boek en Meester #16

P.F. Thomése

Datum
donderdag 22 maart 2018
Locatie
Theater Rotterdam (Witte de With)
William Boothlaan 8
3012 VJ Rotterdam
Routebeschrijving
Aanvang
20.00 uur
deuren open: 19.30 uur
Entree
€ 10
Bestel kaartjes

Mede mogelijk gemaakt door

Onze partners