Op 10 november is de alom bejubelde schrijver Tommy Wieringa te gast in Boek & Meester. Hij vertelt over zijn nieuwe, grote roman De heilige Rita.

interviewer: Ernest van der Kwast

Tommy Wieringa is de auteur van onder meer Joe Speedboot (F. Bordewijk-prijs), Caesarion (shortlist International IMPAC Dublin Literary Award) en Dit zijn de namen (Libris Literatuur Prijs). In 2014 schreef hij het Boekenweekgeschenk, Een mooie jonge vrouw. Het werk van Tommy Wieringa wordt in meer dan twintig landen vertaald. In oktober verschijnt zijn nieuwe roman De heilige Rita.

Bijna vijftig jaar woont Paul Krüzen met zijn vader in een Saksische spookboerderij buiten Mariënveen, een vergeten dorp aan de grens. Eens zorgde zijn vader voor hem, nu zorgt hij voor zijn vader. Lang geleden stortte een Russische piloot neer in het maïsveld achter hun huis. Dit zette een keten van gebeurtenissen in werking, waarvan ze nooit volledig zijn bekomen. Na de Rus kwamen de Chinezen, die het café en de snackbar in het dorp overnamen, daarna volgde de rest van de wereld. Met hen kwam ook de onzekerheid. In De heilige Rita toont Tommy Wieringa met weergaloze precisie hoe de moderniteit binnendringt in een dorpse gemeenschap.

‘De enigen die er de afgelopen jaren in zijn geslaagd de heilige graal van een totale roman te bereiken, zijn W.G. Sebald met Austerlitz, J.M. Coetzee met In ongenade en Philip Roth met Alleman. Aan die lijst zouden we de naam van Tommy Wieringa kunnen toevoegen.’ – Le Figaro

Boek en Meester #13

Tommy Wieringa

Datum
vrijdag 10 november 2017
Locatie
Arminius
Museumpark 3
3015 CB Rotterdam
Routebeschrijving
Aanvang
20.00 uur
deuren open: 19.30 uur
Entree
€ 10
Bestel kaartjes

Mede mogelijk gemaakt door

Onze partners